27 jan 2012 - Opening SEE-A-SOUND expo

Kom naar de opening van SEE-A-SOUND op vrijdagavond 27 januari. We starten met Jameszoo, een talentvolle producer/DJ uit Den Bosch. Rodney Kasandikromo, een kind van de breakdance-scene met specialisaties als poppin en lockin zal samen met zijn crew een letterlijk spetterende performance geven op de muziek van Jameszoo. Ondertussen kun je genieten van de zeefdrukken en de tracks. We sluiten af met een improvisatie act van niemand minder dan DJ Optimus (Fremdtunes, iET, The Proov) en Eric Vloeimans, een van Nederlands beste jazztrompettisten.

Waar, Wanneer?

Locatie: bkkc, Spoorlaan 21i-k, Tilburg

Datum: 27 januari, 20:00 uur

Prijs: gratis

Programma
20.00 dj Jameszoo
20.30 welkomstwoord
20.45 dj Jameszoo + Rodney Kasandikromo
21.30 pauze
22.00 dj Optimus + Eric Vloeimans

Aanmelden
Wil je hierbij zijn? Klik hier voor je aan te melden voor de opening. Onder aan de pagina zit een gele knop waar je jezelf kan aanmelden.

 

05 feb 2012 - Workshop hiphopdansen (gaat niet door)

LET OP: de workshop gaat niet door. Er zijn te weinig aanmeldingen!

 

‘Dans is een culturele uiting. Dans inspireert en is een belangrijk bindmiddel. Cultuur brengt mensen bij elkaar, stimuleert, maakt nieuwsgierig en maakt men bewust van hun eigen lichaam en unieke identiteit. Dansen is mijn ware levenskunst’, aldus Rodney Kasandikromo.

Rodney is een self-made hip hop en breakdance docent waarbij de stijlen Hiphop, Popping, Locking verweven met Modern van grote invloed zijn op zijn danswereld. Deze zeer talentvolle danser komt speciaal naar bkkc om een inleiding te geven in deze dansstijlen. Hij zal erover vertellen maar ook de basisbewegingen laten zien en je kunt ze zelf ervaren. Deze workshop is voor iedereen die van dansen houdt, ervaring is niet nodig. De workshop vindt plaats op zondag 5 februari van 15:30 tot 17:00 uur.

Aanmelden

Wil je bij deze workshop zijn? Dat kan! Klik hier en meld je aan door op het gele vlak onder aan de pagina te klikken.

Locatie

bkkc | Spoorlaan 21i-k, Tilburg

23 feb 2012 - Visuals: een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Beelden zijn een ijzersterk middel voor reflectie en communicatie. Door beelden toe te voegen worden werkvormen krachtiger. Werken met visuals werkt verfrissend, inspirerend, geeft verrassingseffecten brengt nieuw elan in een proces. Visuals brengen beeld en geluid samen en dat is precies waar SEE-A-SOUND voor staat.

Olga Mink, kunstenaar en vj vertelt over live cinema en het ontstaan van live visual performance. Motorbongo, winnaar van de bkkc-compositiewedstrijd voor de zwijgende film, laat hun score horen bij de western Straight Shooting. Een exclusieve preview dus!

Deze avond is niet compleet zonder speciale gasten als Kijkbuiskinderen, een ambitieus vj-collectief dat visuals en decoraties op bijzondere wijze overbrengt op publiek. En als klap op vuurpijl Job, Joris & Marieke, o.a. bekend van de clip van Gers Pardoel- “Ik neem je mee” en “Happy Camper”.

Kortom het belooft een krachtige en inspirerende avond te worden!

Waar, Wanneer?
Locatie: bkkc, Spoorlaan 21i-k, Tilburg
Datum: 10 februari, 20:00 uur

Prijs: €12,50 (studenten €10,00)

aanmelden

Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Onder aan de pagina staat een geel vakje om jezelf aan te melden.
 

22 mrt 2012 - Lezing over Muziek & Wetenschap

Zoals onze taal het alfabet kent, zo kent muziek het notenschrift. Beide zijn een manier van het noteren van klanken. Maar hoe verhoudt do, re, mi zich tot abc? Kunnen we muziek zien als taal? Dat is de hoofdvraag tijdens de cultuurestafette op 22 maart in het brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc) in Tilburg. Op deze avond buigen wetenschappers Rutger Rijken, Maarten de Splenter en Sabine de Lat zich samen met dj Julian Edwardes over deze vraag.


Als je het woord 'boom' noteert maak je gebruik van een serie tekens die, op basis van afspraken die we met elkaar hebben gemaakt, verwijzen naar een levensvorm van hout met takken en blaadjes. De vraag is: bestaan er dergelijke verwijzingen ook binnen de muziek, kunnen we muziek zien als taal?


Rutger Rijken is een cultuurwetenschapper wiens onderzoek zich heeft toegespitst op het werk van Radiohead. Maarten De Splenter is een uit Vlaanderen afkomstige componist, saxofonist, zanger, pianist en muziekdocent die zich momenteel voornamelijk toelegt op het componeren van muziek voor muziektheater en musical (in Nederland). In zijn onderzoek legt hij zich toe op taalconcepten binnen de muziek. Sabine de Lat is afgestudeerd aan de Rockacademy en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Julian Edwardes is een in Breda gevestigde dj die samen met de vormgever Staynice ook onderdeel uitmaakt van SEE-A-SOUND.


De avond is een samenwerking tussen het brabants kenniscentrum kunst en cultuur en Cultuurestafette, een Tilburgse stichting die verbindingen legt tussen kunst en wetenschap. De avond wordt volop geïllustreerd met auditieve en visuele voorbeelden zodat de verhalen en theorieën voor iedereen toegankelijk en interessant zijn.


Waar, Wanneer?
Locatie: bkkc, Spoorlaan 21i-k, Tilburg
Datum: 22 maart, 20:00 uur
Prijs: €5,00 (studenten €3,00)


aanmelden
Wil je hierbij zijn? Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Onderaan de pagina kun je je aanmelden door op het gele vakje te klikken en het formulier in te vullen.

30 mrt 2012 - SEE-A-SOUND in de Paradox

Een aantal artiesten dat actief is bij de expositie SEE-A-SOUND van het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) is op vrijdag 30 maart te gast bij muziekpodium Paradox in Tilburg. Deze avond treden DJ's Mace en Optimus (van Fremdtunes) op met speciale gasten Wiboud Burkens (toetsen) en Joris Posthumus (saxofoon). Vormgevers en kunstenaars Boris 'Delta' Tellegen en LouLou&Tummie verzorgen het visuele aspect van de avond en Coco Bryce sluit af met een knallende DJ-set. Voorafgaand aan het programma in Paradox is de expositie te bekijken bij het bkkc. De eerste 10 bezoekers krijgen gratis een Fremdkunst of een DJ Optimus CD.


muziek
Naast het runnen van platenlabel Fremdtunes werken DJ's Mace en Optimus samen in de muzikale projecten Fremdkunst en OptiMace. Binnen deze projecten produceert en mixt het duo Jazz, Beats & Elektronica en creëert live met draaitafels, fx en andere elektronica een potpourri van old school beats, spacey-soundscapes en dansbare Future Funk. Op het podium en/of in de studio werkten de twee samen met o.a. Meter Erker, El da Sensei, Eric Vloeimans en Conny Janssen.


In Paradox nodigt het duo Joris Posthumus en Wiboud Burkens uit voor een muzikale clash. Altist en componist Joris Posthumus studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Tilburg. In 2010 verscheen het debuut van The Joris Posthumus Quartet (voorheen The New Quartet) 'The Abyss'. Joris speelde o.a. op North Sea Jazz, toerde in Nederland met de Young VIPs Tour en trad op in het VPRO-programma Vrije Geluiden. Wiboud Burkens is een pianist/producer/componist actief in vele muzikale projecten waaronder Daughters of Soul en How2Be. Hij speelde/musiceerde met o.a. Michael Franti, Carleen Anderson, N'Dambi, Anouk en Roy Hargrove. Wiboud is een fan van vintage-gear: Fender Rhodes, Hammond B3, Minimoog gecombineerd met laptop samplers behoren tot zijn arsenaal.


Afsluiter is producer/DJ Coco Bryce. Bekend vanwege zijn Dubstep, Hip Hop, Skweee DJ-sets & producties, samenwerkingen o.a. Slugabed & Kelpe en releases op Fremdtunes, Harmönia, Lowriders & andere labels.

 

vormgeving

De aankleding van de avond is in handen van Loulou&Tummie en Boris Tellegen. LouLou&Tummie is een Tilburgs illustratie duo wiens leven voornamelijk bestaat uit het bouwen van een immers uitdijend imperium van kleurrijke ontwerpen en vrolijke karakters. Gevoed door een passie voor eenvoud, kleur, vorm, geluk, robots en alles wat schattig is mishandelen ze dagelijks hun computers om tot grafische creaties te komen die wereldwijd terug te vinden zijn. Als pionier in de Europese graffitikunst staat Boris Tellegen – beter bekend als Delta – te boek als vernieuwer van de 3D. Binnen het twee dimensionaal kader van de letter en het woord wist Tellegen de grens te verleggen van het woord als betekenis naar het woord als object.

Waar, Wanneer?
Locatie: Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg
Datum: 30 maart, 20:00 uur
Prijs: €10,00


aanmelden
Wil je hierbij zijn? Klik hier om kaarten te reserveren. Onderaan de pagina kun je je aanmelden door op het gele vakje te klikken en het formulier in te vullen.